تقریباً هر پدر و مادری دوست دارد که برای کودک و نوزاد خود داستان تعریف کند یا هنگام غذا خوردن کودک با گفتن داستان هایی توجه کودک را به غذا خوردن جلب کند. قصه گویی همیشه راهی برای درگیر کردن ذهن کودک و بهبود رشد تخیل و افکار وی بوده است. با این وجود، افراد اغلب نمیتوانند درک کنند که قصه گویی تا چه حد میتواند در بهبود توانایی یادگیری کودک مؤثر باشد. قصه گویی برای کودک باعث فعال شدن و تکامل مغز نوزاد وی میشود. پزشکان پیشنهاد میکنند که برای تقویت تخیل نوزاد، از همان سنین پایین قصه گویی را برای فسقلی تان شروع کنید. هر روز بخشی از زمانتان را به خواندن داستان برای نوزادتان اختصاص دهید. زمان خواب بهتری زمان برای قصه گویی است و باعث میشود که کودک آرام شود.
همانطور که قصه گفتن باعث میشود بچه های کوچک از لحاظ عاطفی با احساسات مختلف ارتباط برقرار کنند، تحریک فکری کودکان مدرسهای بسیار مهم است. این فقط مسئولیت معلم نیست. کودکان به صورت غریزی عاشق کتاب و داستان هستند چون با ایده ها، مکان ها و موجودات شگفت انگیزی که قبلاً با آنها روبرو نشدند، آشنا میشوند. کودکان از طریق داستان ها میتوانند در مورد زندگی و جهان اطلاعات بیشتر کسب کنند. قصه گویی دریچه ای به دنیای جدید برای کودکان باز میکند. این فرصت را به آنها میدهد تا ایده ها و اطلاعات جدید را یاد بگیرند. بدون اینکه متوجه شوند، آنها با شنیدن یک داستان جذاب و سرگرم کننده، درسهای ارزشمند زندگی را یاد میگیرد. در این مقاله شما را با فواید قصه گویی برای کودکان آشنا میکنیم. برخی از فواید قصه گویی عبارتند از:
درک بهتر فرهنگ
قصه گفتن به کودکان این امکان را میدهد که با کشورها و سنت های مختلف آشنا شوند. قصه گویی برای کودکتان باعث تقویت حس همدلی میشود. همچنین، کودک ترغیب میشود که در مورد قهرمان های داستان اطلاعات بیشتری کسب کند.
افزایش کنجکاوی، تخیل و ارتباطات
قصه گویی برای کودک میتواند باعث افزایش حس کنجکاوری، تخیل و بهبود ارتباطات وی شود. از کودکتان بخواهید دربارهی طرح و شخصیتهای داستان با شما صحبت کند. هنگام قصه گویی، باید کودکان را به پرسیدن سؤال و گفتگو در مورد احساساتشان ترغیب کنید. متوقف کردن قصه گویی باعث میشود که فسقلیتان درباره اینکه چه اتفاقی در ادامه داستان رخ میدهد، کنجکاو شود و ترغیب به پرسیدن سؤال شود، که این کار به یادگیری کمک کمک زیادی میکند.
تمرکز و مهارت های اجتماعی
از طریق قصه گویی کودکان ترغیب میشوند که به دیگران گوش بدهند. آنها یاد میگیرند که صبورتر باشند و اجازه دهند دیگران صحبت کنند. با قصه گویی برای فسقلی خود تمرکز و مهارت اجتماعی و توجه وی را بهبود ببخشید.
بهبود مهارت شنیداری
همیشه جلب توجه کودک برای مدت طولانی آسان نیست. بسیاری از بچه ها به سختی میتوانند برای مدت طولانی روی یک چیز تمرکز کنند. قصه گویی، مهارت گوش دادن را بهبود میبخشد. برای لذت بردن از داستان باید کودک به شما خوب گوش دهد تا چیزی از قلم نیفتد.
کاهش استرس و اضطراب
داستان ها نه تنها کودکان را سرگرم میکنند، بلکه آنها را مجذوب خود میکنند زیرا کودک را وارد دنیای خیالی میکنند. گوش دادن به چنین داستان های لذت بخشی میتواند سطح استرس و اضطراب کودکان را کاهش دهد.
تقویت حس همدلی
اینکه کودک خودش را جای دیگران میگذارد و احساسات آنها را درک میکند حس همدلی وی نیز افزایش پیدا میکند.
بهبود هوش هیجانی
بهبود هوش هیجانی به آگاهی و کنترل احساسات و بیان فرد اشاره دارد. قصه گویی برای کودک باعث افزایش هوش هیجانی وی میشود.
تقویت حافظه
قصه گویی راهی عالی برای تقویت حافظه کودک است. وقتی برایشان داستانی میخوانید، میتوانید از آنها درباره داستان سؤال کنید تا ببینید که چقدر اطلاعات دارند.
برخی از فواید دیگر قصه گویی برای کودک و نوزاد عبارتند از:
- به کودک در شناسایی اصوات، کلمات و زبان؛ ارتقاء مهارت سوادآموزی کمک میکند؛
- کودک یاد میگیرد که برای داستان ها و کتاب ها ارزش قائل شود؛
- تخیل و حس کنجکاوی کودک برانگیخته میشود؛
- به رشد مغز، توانایی تمرکز، مهارت اجتماعی، مهارت ارتباطی کمک میکند؛
- به کودک کمک میکند تا اتفاقات جدید یا ترسناک و احساسات شدید ناشی از آن را درک کند؛
- به کودک کمک میکند تا در مورد جهان، فرهنگ خود و فرهنگ های دیگر یاد بگیرد؛